zondag, juni 06, 2021

Voorspelling of herhaling ?

De laatste tijd is de strijd tussen Israel en de Palestijnen weer hot news. Iedereen beschuldigt daar iedereen van wat dan ook. Niet alleen het middenoosten, maar ook het westen staat partijdig tegenover deze -bijna- oorlog. 

In Christelijke hoek kiest men automatisch de kant van Israel. Waarom ? Omdat het zo voorspeld staat in de Bijbel. Israel is God's uitverkoren volk en dus heeft Israel alle recht.  

Populaire schrijvers als Hal Lindsey, Tim LaHaye en John Hagee hadden een heel grote invloed op de Amerikaanse publieke opinie. Via hun doctrine werd de stichting van de staat Israël en de handhaving daarvan decennialang gelegitimeerd. De hele wereld werd gezien in het licht van het politieke fenomeen "Israël". De stichting daarvan werd door velen beschouwd als de voornaamste ingreep van God sinds de hemelvaart van Jezus. Televisiedominees stelden dat verzet tegen de gang van zaken rond dit historische moment gelijk stond aan verzet tegen God 

Over de onschuldige doden moet je hen niet spreken, Het is nu eenmaal zo voorspeld en dus Zijn wil geschiedt.  Dan denk ik automatisch aan de mannen van IS die ook in naam van hun god mensen verkrachten en vermoorden. 

Politiek en geloof zijn twee aparte zaken die je best zo goed mogelijk uit elkaar houdt. Ik kies voor geen van beiden partij. Dit gedoe is al generaties bezig en een einde is nog niet in zicht. Of het voorspeld is weet ik niet, maar dat de geschiedenis zich herhaalt en men er niets uit leert is een feit. 

Groetjes.

:)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Seks in de Bijbel !

Hooglied getuigt van Gods aandacht voor het hele leven. Het boek is erop gericht jongeren op een gezonde manier voor te bereiden op de omgan...